Několik způsobů, jak najít pozemek, na kterém lze stavět

Několik způsobů, jak najít pozemek, na kterém lze stavět

Když většina lidí hledá pozemek, činí tak se záměrem postavit zde dům. Možná si chtějí postavit svůj vysněný domov, možná chtějí postavit a následně dům pronajmout. Možná také chtějí pozemek rozvíjet pro komerční účely. Bez ohledu na důvod, může být nalezení správného pozemku výzvou.

Sepsali jsme pro vás několik snadných způsobů, jak najít kus půdy, na které lze stavět:

Podívejte se na zavedené obytné čtvrti

Jedním z nejrychlejších a nejsnadnějších způsobů, jak najít ty správné pozemky, je podívat se do již existujících čtvrtí. Ne všechny pozemky jsou v těchto oblastech k dispozici, ale může se zde objevit nějaký ve váš prospěch.

Pokud najdete nějaký, které se vám líbí, nezapomeňte projít několikrát okolí, abyste získali celkový dojem na danou oblast. Zvažte návštěvu v různých denních dobách, abyste viděli, jaký je provoz a hluk ráno nebo večer. Podívejte se na rozvržení sousedství a na samotný pozemek, abyste zjistili, zda je to místo, kde byste chtěli začít stavět a případně i žít.

Využijte online mapy

Nejste si jisti, kde přesně chcete pozemek koupit? Využijte online mapy k vymezení potenciálních míst, mohou být neocenitelné, protože umožňují vidět oblast, aniž byste museli opustit svůj současný dům. Pokud tedy uvažujete o koupi pozemku ve vzdálené oblasti, zkuste to online.

Seznamte se s oblastí

Kdykoli uvažujete o koupi pozemku k prodeji, je důležité poznat oblast, kde ho chcete koupit. Shromáždění co nejvíce informací vám může pomoci rychle zjistit, které oblasti budou pro vaše stavební plány nejlepší a najít pozemky, které odpovídají především vašim potřebám. Seznamte se s místní dostupností, infrastrukturou, stavebními předpisy a povoleními. Problémem by mohla být památkářská nebo jinak evidovaná oblast.

Prohlédněte si online seznamy pozemků

Ať už víte, kde chcete pozemek koupit, nebo jste stále v počátečních fázích plánování, online výpisy pozemků vám pomohou rychle a snadno najít pozemky v té nejlepší části.

Máte několik možností:
 - Portály, které prodávají nemovitost a pozemky.
 - Vyhlídnutý pozemek můžete podle mapy dohledat v evidenci katastrálního úřadu.

Konzultujte s místními

Pokud plánujete výstavbu domu na pozemku, zvažte také konzultaci s místními staviteli a vyhledejte pozemky v této oblasti. Stavitelé možná vědí o půdě, která je na prodej, ale není inzerována. Zároveň budou vědět i o podloží půdy. Můžete také zvážit nákup nově postaveného domu a pozemku přímo od stavitele.

Zeptejte se svého okolí

Pokud jste neměli štěstí najít pozemek v oblasti, ve které chcete stavět, zeptejte se kolem. Někdo může znát někoho, kdo by byl ochoten prodat svůj majetek za přijatelnou cenu. Dejte svým přátelům, rodině, spolupracovníkům, sousedům a ostatním vědět, že hledáte pozemek.

Poraďte se s realitním agentem

Zeptejte se nebo hledejte online kvalifikovaného agenta, který vám pomůže najít ideální pozemek pro vaše stavební potřeby. Agenti znají oblast a místní trh, což může být ve váš prospěch. Využít můžete i kontaktů na mém webu.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů